Krutonger är gott på det allra mesta, och extra goda blir de när du rostar dem med Naturli’ Vegan Block, vitlök, dragon. Tänk dig som ett vitlöksbröd – men i krutongform! Har du fler brödskivor än 4 är det bara att öka mängden av de andra ingredienserna också. Krutongerna kan göras på färskt bröd, men är ett extra bra tips att göra på några dagar gammalt bröd som kanske annars inte används!
Gör såhär
Värm ugnen till 175°C.
Skär upp brödet i tärningar.
Smält Vegan Block i en kastrull, riv ner vitlöken och blanda ner dragonen. Vänd ner brödbitarna och rör runt så att de täcks av Vegan Block-blandningen. Lägg brödbitarna på en plåt och rosta i ugnen i 10-15 minuter, tills de är gyllene och krispiga. Låt svalna.
Tips! Testa även att skära tunna skivor av brödet, och pensla med Vegan Block-blandningen, för att sedan rosta skivorna på en plåt i ugnen tills krispiga (5-10 minuter). Då får du perfekta “knäckebröd” att servera toppade med en exempelvis god röra!