Kryddsmör med vitlök – tre goda och enkla recept

Med ett gott växtbaserat kryddsmör kan du på ett enkelt sätt ge extra smak till allt ifrån frukostmackan till brödet som ska rostas i ugnen och de nygrillade grönsakerna grillmiddagen. Testa vispat Vegan Block smaksatt med diverse läckerheter. Kryddsmör med vitlök och citron, italienskt kryddsmör eller bearnaisekryddsmör – testa ett eller alla dessa veganska kryddsmör!

Kryddsmör med vitlök och citron

Gör såhär

Låt Naturli’ Vegan Block ligga framme på köksbänken i 30 minuter.

Skär Vegan Block i kuber och lägg i en bunke.

Skala och finhacka vitlöken. Blanda ner i bunken tillsammans med en nypa flingsalt och citronzest. Vispa ihop med hjälp av en elvisp.

Lägg Vegan Block-blandingen i mitten på ett halverat bakplåtspapper. Vik över pappret och rulla ihop till en fast cylinder, vrid ihop kanterna, så att du får en form likt en smällkaramell.

Lägg in i kylen tills den stelnat. Färdig att användas!

Italienskt kryddsmör

Gör såhär

Låt Vegan Block ligga framme på köksbänken i 30 minuter.

Skär Vegan Block i kuber och lägg i en bunke.

Finhacka de soltorkade tomaterna och basilikan. Skala och finhacka vitlöken. Vänd ner i bunken och vispa ihop till ett jämnt kryddsmör med elvisp.

Lägg Vegan Block-blandingen i mitten på ett halverat bakplåtspapper. Vik över pappret och rulla ihop till en fast cylinder, vrid ihop kanterna, så att du får en form likt en smällkaramell.

Lägg in i kylen tills den stelnat. Färdig att användas!

Bearnaisekryddsmör

Gör såhär

Låt Vegan Block ligga framme på köksbänken i 30 minuter.

Finhacka dragon och persiljan.

Skär Vegan Block i kuber och lägg i en bunke. Vänd ner örter, vinäger och salt. Vispa ihop till ett jämnt kryddsmör med elvisp.

Lägg Vegan Block-blandingen i mitten på ett halverat bakplåtspapper. Vik över pappret och rulla ihop till en fast cylinder, vrid ihop kanterna, så att du får en form likt en smällkaramell.

Lägg in i kylen tills den stelnat. Färdig att användas!