Med ett gott växtbaserat kryddsmör kan du på ett enkelt sätt ge extra smak till allt ifrån frukostmackan till brödet som ska rostas i ugnen och de nygrillade grönsakerna grillmiddagen. Testa vispat Vegan Block smaksatt med diverse läckerheter. Kryddsmör med vitlök och citron, italienskt kryddsmör eller bearnaisekryddsmör – testa ett eller alla dessa veganska kryddsmör!
Kryddsmör med vitlök och citron
Gör såhär
Låt Naturli’ Vegan Block ligga framme på köksbänken i 30 minuter.
Skär Vegan Block i kuber och lägg i en bunke.
Skala och finhacka vitlöken. Blanda ner i bunken tillsammans med en nypa flingsalt och citronzest. Vispa ihop med hjälp av en elvisp.
Lägg Vegan Block-blandingen i mitten på ett halverat bakplåtspapper. Vik över pappret och rulla ihop till en fast cylinder, vrid ihop kanterna, så att du får en form likt en smällkaramell.
Lägg in i kylen tills den stelnat. Färdig att användas!
Italienskt kryddsmör
Gör såhär
Låt Vegan Block ligga framme på köksbänken i 30 minuter.
Skär Vegan Block i kuber och lägg i en bunke.
Finhacka de soltorkade tomaterna och basilikan. Skala och finhacka vitlöken. Vänd ner i bunken och vispa ihop till ett jämnt kryddsmör med elvisp.
Lägg Vegan Block-blandingen i mitten på ett halverat bakplåtspapper. Vik över pappret och rulla ihop till en fast cylinder, vrid ihop kanterna, så att du får en form likt en smällkaramell.
Lägg in i kylen tills den stelnat. Färdig att användas!
Bearnaisekryddsmör
Gör såhär
Låt Vegan Block ligga framme på köksbänken i 30 minuter.
Finhacka dragon och persiljan.
Skär Vegan Block i kuber och lägg i en bunke. Vänd ner örter, vinäger och salt. Vispa ihop till ett jämnt kryddsmör med elvisp.
Lägg Vegan Block-blandingen i mitten på ett halverat bakplåtspapper. Vik över pappret och rulla ihop till en fast cylinder, vrid ihop kanterna, så att du får en form likt en smällkaramell.
Lägg in i kylen tills den stelnat. Färdig att användas!