En ny tid kräver nya vanor – Ät för en grönare värld!

En gång i tiden trodde vi att jorden var platt, att bilar bara kunde gå på bensin och att kött och mjölk bara kunde komma från djur.
Den tiden är förbi.
Nu vet vi att kött och mjölk inte alls behöver komma från djur, och ännu bättre: de behöver inte heller skada vår underbara planet och natur!
Sedan 1988 har vi utmanat de rådande idéerna om mejeriprodukter och kött, eftersom vi anser att de inte alls behöver komma från djur.
Vi tycker att de bör komma från de bästa ingredienserna i vår natur.
Följ med oss på vår resa där vi skapar nya vanor för mjölk och kött genom att använda de mirakel som jorden har gett oss.
Vi säger kram och välkommen till mandlar, sojabönor, kokosnötter, ris och havre!
Låt oss lyfta både våra glas och gafflar för den nya tiden!
En tid där vi låter naturen skämma bort våra smaklökar – och där god mat innebär att vi tar hand om våra djur och vår planet!
Det är hög tid att äta och dricka på ett helt nytt sätt och hälsa vår härliga natur välkommen tillbaka!

Ät för en grönare värld

Växtbaserade produkter är våra vänner i vardagen om du vill bidra till en grönare värld! Maten påverkar nämligen klimatet mer än de flesta tror. Maten står för ungefär 1/3 av varje individs klimatpåverkan här i Sverige*. Vad vi stoppar i oss har alltså stor betydelse för klimatet. Vår konsumtion av kött, mjölk och ägg i Sverige står för 70% av matens totala klimatutsläpp.**

Den största delen av matens utsläpp kommer från animaliska livsmedel som mejeriprodukter och kött. Äter du mer grönt gör det stor skillnad för miljön! Genom att välja växtbaserade alternativ, istället för mejeriprodukter baserade på komjölk och kött, så kan du minska klimatpåverkan med 40 procent. Att maten är växtbaserad har t.ex. större betydelse än hur långt maten har transporterats.***

Om du vill äta för en grönare värld, välj växtbaserade alternativ. Det är en förändring som gör stor skillnad!

Vad menas med CO2-klimatavtryck, vad ingår i begreppet och hur beräknas det? Vi har räknat på det för Bredbart som du kan läsa mer om här. Inom kort kommer vi fylla på med våra andra produkter också!

Psst.. Visste du att klimatavtrycket för våra produkter även finns på produktsidorna?

Källor:
*https://naturvardsverket.se/om-naturvardsverket/publikationer/isbn/6800/978-91-620-6848-6/
**https://www.wwf.se/vegoguiden/varfor-vego/
***Carlsson Kanyama A. och Dunér F. (2020).
40% mindre växthusgasutsläpp från konsumtionen här och nu
Beräkningar givet ändrad konsumtion av mat, semestrande och inredning.
Mistra Sustainable Consumption, Rapport 1:6. Stockholm: KTH.

Högkvalitativa råvaror

Kvaliteten på våra råvaror är det allra viktigaste för oss. Vi nöjer oss endast med högsta möjliga kvalitet. Vi gör allt för att säkerställa att våra fina ingredienser håller hög näringsmässig kvalitet samtidigt som vi aldrig kompromissar med smaken. Dessutom ska våra produkter alltid vara enkla och praktiska att använda.Aldrig GMO

Vi är fast övertygade om att våra råvaror måste vara av högsta kvalitet. Det innebär att våra råvaror odlas utan GMO, vilket vi säkerställer genom att enbart handla med jordbrukare som odlar utan GMO.