Vegansk carbonara utan ägg

En läcker pasta carbonara med svamp; det enda receptet på carbonara du någonsin kommer behöva! Charma dejten, sväng till till vardagsmiddag eller servera när familjen kommer på besök – det är alltid läge för en krämig carbonara!

Gör såhär

Borsta och skiva – eller riv isär om du använder ostronskivling – svamparna. Skala och finhacka vitlöken. Fräs svampen tills mjuk och gyllene i en stekpanna i Vegan Block. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare ett par minuter, tills vitlöken mjuknat. Slå på tamari eller soja och låt fräsa in. Ställ åt sidan.

Lägg cashewsmör, näringsjäst och buljongpulver i en blender eller mixerbunke, ställ åt sidan.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara 2 dl av pastavattnet.

Häll ner 1 1/2 dl av pastavattnet i mixerbunken eller blendern och mixa tills du får en helt slät sås. Tillsätt eventuellt lite mer pastavatten för en något lösare sås.

Blanda ihop pastan och såsen, riv över ost och vänd ihop tillsammans med hälften av svampen.

Fördela i 4 djupa tallrikar. Toppa med resten av svampen och riv över mer växtbaserad ost.