Saftiga och enkla veganska scones utan mjölk och smör, färdiga i ett kick och perfekta att servera till frukosten eller helgbrunchen! Här använder vi Joe’ Kurt Päron Banan för god fruktig touch på sconesen, testa också att baka med Joe’ Kurt Naturell för variation.
Gör såhär
Ta fram Vegan block.
Värm ungen till 250°C.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär Vegan Block i små tärningar och vänd ner i bunken, nyp ihop med fingrarna tills Vegan Block fördelat sig jämnt i mjölblandningen.
Vänd ner Joe’ Kurt och blanda ihop till en deg. Tillsätt eventuellt lite mer Joe’ Kurt om degen inte går ihop.
Platta ut till en ca 3 cm tjock platta med hjälp av händerna, mjöla lätt om den är för klibbig för att platta ut. Stansa ut runda scones med ett glas, placera på en bakplåtspappersklädd plåt.
Baka sconesen i mitten av ugnen i ca 15 minuter, tills de fått en vackert gyllene färg.
Bryt upp sconsen med en gaffel och servera gärna med både Naturli’ Bredbart och en god marmelad.