Vegansk havregröt med Joe’ Kurt och karamelliserad banan

Här kommer ditt nya favoritrecept på vegansk gröt; en riktigt god havregrynsgröt gjord på krossat havre – som ger extra gott tugg – och toppad med läckerheter. Ät både till helgfrukost, brunch och lättare middag! Blötlägg gärna havren kvällen innan du ska koka den eller på morgonen om det ska bli middag, då går resten på ett kick! För en snabbare variant kan du använda vanliga havregryn.

Gör såhär

Blötlägg den krossade havren i vatten och växtdryck i en kastrull över natten.

Koka upp havren, i den blötlagda vätskan, tillsammans med kardemumma och kanel och låt sjuda i 15 minuter, tills du fått en krämig gröt. Tillsätt mer vätska om den känns för fast.

Skala och skiva bananerna, fräs i Naturli’ Vegan Block tills de mjuknar och blir gyllene. Ringla över lönnsirapen och fräs ytterligare någon minut på varje sida.

Fördela gröten i 4 skålar. Toppa med lite yoghurt, banan, en sked mandelsmör och frystorkade hallon. Strö över en nypa flingsalt.